Sedert 2011 schilder ik voornamelijk intuïtief. Dit houdt in dat ik mij laat leiden door het schilderij. Ik weet op voorhand niet wat ik ga schilderen. De enige quasi-zekerheid die ik heb is dat er mensen en waarschijnlijk vogels op zullen staan. Ik schilder laag na laag, in verschillende technieken en vaak met verschillende materialen, tot ik uit al die verschillende lagen iets zie ontstaan. Dat kan een detail zijn, zoals een oog, of een schouder, of een bek van een vogel. Dat werk ik verder uit en op die manier ontstaat uiteindelijk een volledig schilderij. Het is ontzettend spannend om een schilderij tot leven te zien komen, en deze manier van werken geeft een groot gevoel van vrijheid.

Voor mij is kunst een soort van poëzie. Ik schilder vanuit mijn hart. Vaak ben ik mij niet eens bewust van wat er in mij omgaat tot de beelden uit mijn penseel tevoorschijn komen. Mijn schilderijen leren me dingen over mezelf en hoe ik de wereld zie. Ik hou niet van al te realistische schilderijen, er mogen gerust zaken inzitten die niet kloppen, die verrassen, die maken dat je twee keer kijkt en telkens nieuwe dingen ontdekt.

 

Mijn favoriete medium is acryl. Ik hou ervan dat het zo snel droogt, en dat ik laag na laag kan aanbrengen zonder tussendoor te moeten wachten. Mijn favoriete onderwerp zijn mensen, vooral gezichten.  Ik hou ervan om een figuur tot leven te brengen op mijn canvas, de verschillende stadia te zien waar het doorheen gaat om dan uiteindelijk te eindigen als een persoon met zijn eigen karakter en emoties. Ik vind het fascinerend hoe je de verschillende uitdrukkingen op een gezicht kan manipuleren met een paar penseelstreken. Terwijl ik met een schilderij bezig ben maak ik vaak voortgang-foto’s. Het is heel interessant om de evolutie te zien van begin tot einde. Ik schilder bijna altijd vrouwen. Ik hou van de vloeiende lijnen, de curves, de zachtheid en sterkte, de verschillende emoties. Daarnaast ben ik gek op vogels. Geen realistische vogels, maar vogels met felle kleuren en grote ogen, die altijd in verbinding lijken te staan met de mensen op mijn schilderijen. Mijn schilderijen stralen vaak een verbondenheid tussen mensen en natuur uit.

 

In 2008 ben ik begonnen met mijn schilderijen te verkopen. Van 2011 – 2014 woonde ik met mijn gezin in Australië, sinds 2015 woon ik in terug in Belgisch Limburg.

“denthe” is afgeleid uit de eerste 3 letters van mijn voornaam “Denise” en de eerste drie letters van mijn achternaam “Thewissen”.  Ik ben afkomstig uit Belgisch Limburg en van opleiding psychologe.  Ondanks mijn levenslange passie voor kunst en creatief bezig zijn, besloot ik dit te houden voor mijn vrije tijd.  Studeren, werken en een gezin stichten liet echter bitter weinig tijd over voor schilderen. Maar de drang bleef, en toen ik in 2004 de kans kreeg om lid te worden van een schildersclub heb ik die met beide handen aangegrepen. Ik was verkocht en ben nooit meer gestopt. Door zelfstudie en workshops, zowel online als live, heb ik mijn schilderstijl verder ontwikkeld.