Kunstwerken kopen

Heb je interesse in 1 van mijn werken? Stuur me dan even een berichtje via het contactformulier, met de titel van het werk. Ik kijk dan na of het nog beschikbaar is. Aangezien ik regelmatig tentoonstellingen heb of mijn werk via andere kanalen verkoop, kan het immers zijn dat het ondertussen al verkocht is. Ik werk mijn website regelmatig bij, dus de kans dat dit gebeurt is klein, maar ze is er wel.

De grote schilderijen (min. 40x40cm) komen met een echtheidscertificaat, ondertekend door de kunstenaar. Hoewel ik mijn best doe om de schilderijen op deze website zo getrouw mogelijk weer te geven, zijn er altijd kleine kleurverschillen mogelijk, te wijten aan de lichtinval op het moment dat de foto’s getrokken worden, alsook aan de instellingen van het scherm waarop de afbeeldingen getoond worden.

 

Verzendkosten

Door de snelle prijsveranderingen bij de Belgische post heb ik ervoor gekozen om geen verzendkosten te vermelden. Wil je graag 1 van mijn schilderijen kopen, stuur me dan even een berichtje via het contactformulier, dan zoek ik uit hoeveel de verzendkosten voor jou zullen bedragen. Wil je het schilderij persoonlijk komen afhalen? Dat kan natuurlijk ook, de vermelde prijs is dan gewoon de totaalprijs. Als je meerdere werken wil kopen, kunnen de verzendkosten lager uitvallen, omdat ik dan de verzendingen kan combineren. Je kunt me hier contacteren.

 

Schilderijen ophangen

Mijn schilderijen op canvas of hout zijn allemaal klaar om op te hangen. De zijkanten zijn mee beschilderd zodat een kader niet nodig is. Uiteraard kan je ervoor kiezen om het toch te laten inkaderen als je dat mooier vindt. De grotere schilderijen hebben aan de achterkant een haakje om gemakkelijk op te hangen, bij de kleine schilderijtjes (20x20cm of kleiner) is dat er niet altijd. Dit omdat je deze heel gemakkelijk plat tegen de muur kunt hangen door het gewoon over een klein spijkertje te hangen.

 

De schilderijen op papier komen ZONDER kader. Ze passen in elke kader die min. 21x30cm is. Vaak is het mooi om het in een wat grotere kader te plaatsen, eventueel met een passe-partout errond. Een gemakkelijke manier om een “valse” passe-partout te maken is een stuk karton in een kleur naar keuze op de maat van je kader te knippen, het schilderij daarop te leggen zodat er een rand is, en het dan in je kader te stoppen.

 

Al mijn schilderijen op canvas en hout zijn beschermd met meerdere lagen vernis. Ze kunnen gemakkelijk worden afgestoft met een droge doek. Let er wel op dat je ze niet in de volle zon hangt of bewaart op een donkere vochtige plek. Dit kan de werken beschadigen. 

 

Prints

Ik verkoop prints van mijn schilderijen via Print-On-Demand-shops (zie laatste knopje bovenaan). Dat wil zeggen dat er slechts een print wordt afgedrukt op het moment dat iemand daarvoor een bestelling doet. Hiervoor werk ik voornamelijk samen met Redbubble (diverse produkten), Gelato (kalenders en tassen), Lulu (kalenders) en Society6 (diverse producten). De meeste printproducten worden gemaakt door lokale bedrijven, zodat de verzending minder lang duurt en de ecologische voetdruk minder groot is. Elk schilderij dat je ziet op deze website kan geleverd worden in een print. Ook de schilderijen die al verkocht zijn (behalve de commissies). Als je dat wilt kan er zelfs een print gemaakt worden van slechts een deel van het schilderij (op voorwaarde dat het schilderij groot genoeg is om een kwaliteitsvolle print te kunnen maken). Als je een specifieke print wil die nog niet bij het aanbod van die winkels staat, kan je me hier contacteren. 

 

Commissies

Aangezien ik heel intuïtief werk zijn commissies niet vanzelfsprekend. Toch wil ik graag samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn, mocht je een bepaald idee hebben, of interesse hebben in een schilderij op deze website dat verkocht is. Ook voor mozaïeken is dit mogelijk.  Je kan me hier contacteren.

 

Retourneren

Ik heb er veel plezier aan beleefd om mijn schilderijen en mozaïeken te maken, en ik wil dat jij er ook volop van kan genieten. Mocht je om 1 of andere reden niet gelukkig zijn met je aankoop, contacteer me dan binnen de twee weken na ontvangst via het contactformulier op deze website.  Het kunstwerk dienst in de originele (of gelijkaardige, even stevige) verpakking teruggestuurd te worden.  Nadat ik het in goede staat en zonder schade ontvangen heb betaal ik je het aankoopbedrag, minus de verzendkosten, binnen de week terug. De retourkosten zijn voor jouw rekening. Als het kunstwerk, om welke reden dan ook, beschadigd bij mij toekomt, wordt er geen terugbetaling gegeven.

Wat als het schilderij beschadigd bij jou toekomt? Alle werken worden met de grootste zorg verpakt. Mocht het toch gebeuren dat er een beschadiging is, contacteer me dan aub binnen drie dagen na ontvangst, met foto’s van de beschadiging. Ik laat je dan weten hoe je het moet terugsturen. Nadat ik het beschadigde werk ontvangen heb, betaal ik je de aankoopprijs met de verzendkosten integraal terug.

 

Copyright

Al het werk op deze site valt onder het auteursrecht. Dit houdt in dat je deze werken op geen enkele manier mag kopiëren, reproduceren, of er afbeeldingen van mag verspreiden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de kunstenaar. Je mag wel een foto van het kunstwerk tonen op je sociale media mits vermelding van de naam en website van de kunstenaar. Ik sta altijd open voor samenwerking. Je kan me hiervoor contacteren via het contactformulier.

Auteursrecht houdt ook in dat de kunstenaar het recht behoudt om afbeeldingen van verkochte werken naar believen te blijven gebruiken. Dit kan zijn voor promotiedoeleinden, maar eveneens en niet beperkt tot reproductie van de afbeeldingen op andere producten met de bedoeling deze te verkopen.